Crispy Sushi Sandwich

  • Wat heb je nodig: ( 4 sandwiches)
  • 250 gr sushi rijst 
  • 100 gr rivierkreeftjes
  • 150 gr surimi sticks
  • 4 el Rijstazijn 
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Zonnebloemolie 
  • 2 avocado’s 
  • 2 bosuitjes 
  • Tobiko 
  • Siracha 
  • Japanse Mayo

 

  • Kook de sushi rijst voor 10 minuten in 350 ml water. Giet daarna de rijst af en laat de deksel daarna voor 15 minuten rusten op de pan. 

  • Doe er dan 4 el rijstazijn bij en schep de rijst daarna goed door elkaar. Laat de rijst dan afkoelen. 

  • Doe vershoudfolie in een schaal, en schep de sushirijst erop. Zet de schaal daarna voor een uur in de koelkast. 

  • Snij de surimi sticks in kleine stukjes en voeg de rivierkreeftjes, siracha en Japanse mayonaise eraan toe. 

  • Als de sushirijst goed koud is, snij je er vierkantje blokjes van. Giet wat zonnebloemolie in een koekenpan, en bak de sushirijst aan beide kanten crispy bruin. Snij de avocado ondertussen in schijfjes. 

  • Beleg de crispy sushi sandwich met avocado, de surimi met rivierkreeftjes, wat zwarte sesamzaadjes, gesneden bosuitjes en tobiko. 

  • En nu is het genieten van je eigen gemaakte crispy sushi sandwich.

Spaghetti Salade met gegrilde kip

  • Wat heb je nodig:

  • 500 gr spaghetti 
  • 6 Mini snack paprika’s rood geel oranje 
  • 3 tomaten 
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer 
  • Verse basilicum 
  • Mini mozzarellas
  • 2 kipfilet 
  • Gerookte Paprikapoeder
  • Peper en zout 
  • Pesto 

 

  • Dressing 
  • 125 ml olijfolie 
  • 50 ml witte wijnazijn 
  • 2 el Groninger mosterd 
  • 5 el honing 
  • 2 tl funghi trifolati 
  • 2 kleine knoflooktenen 

 

  • Kook de spaghetti totdat hij gaar is, giet deze daarna in een vergiet onder koud water af.
  • Snij daarna de puntpaprika’s, tomaten, komkommer in kleine stukjes. Snipper de rode ui en snij de mini mozzarella’s doormidden. Snij de verse basilicum klein. 
  • Doe wat gerookte paprikapoeder, peper en zout op de kipfilet en besprenkel het met wat olijfolie. Leg ze daarna in een grillpan en bak ze totdat ze gaar zijn. 
  • Maak daarna de dressing en proef of deze goed op smaak is. Doe daarna alle ingrediënten in een grote kom, voeg de dressing toe, snij de kipfilet in stukjes met nog wat pesto erop, meng dit daarna nog even goed door elkaar. De geur zal de honger alleen nog maar versterken. Dan is het tijd om te genieten. 
  • Kaas over het gehakt en dan is het genieten.
  • Smakelijk eten.

Koreaanse Bulgogi Bolognese

  • Wat heb je nodig (4pers)
    - 500 gr half om half gehakt
    - 250 gr Tagliatelle All’Uovo
    - 1 klein gesneden ui
    - 6 klein gesneden knoflooktenen
    - 1 kleingesneden middelgrote winterpeen
    - 400 gr kleingesneden witte champignons
    - 2 el tomatenpuree
    - 3 fijngesneden bosuitjes
    - 2 el gemberpasta
    - 175 ml sojasaus
    - Peper en zout
    - 75 gr rietsuiker
    - Parmezaanse kaas
    - olijfolie

  • Doe de ui in een pan met wat olijfolie en bak deze totdat hij zacht is, daarna voeg je de kleingesneden wortel toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten mee.

  • Dan is het tijd voor de knoflook, gemberpasta en tomatenpuree, roer dit voor ongeveer 2 tot 3 minuten goed door elkaar, totdat het begint te karamelliseren. Let wel op dat het vuur niet te hoog staat ivm aanbakken.

  • Voeg dan het gehakt, 2 bosuitjes en de champignons toe aan de pan, en bak het net zolang totdat het gehakt gaar is.

  • Voeg daarna de sojasaus en rietsuiker toe en 60 ml water, roer het wederom goed door elkaar, en laat het dan op een heel laag vuurtje sudderen voor ongeveer 25 minuten totdat de saus ingedikt is, daarna voeg je de laatste bosui toe, en wat peper en zout naar smaak.

  • Kook ondertussen ook de Tagliatelle.

  • Strooi de Parmezaanse kaas over het gehakt en dan is het genieten.

  • Smakelijk eten.

Entrecote Steak met een heerlijke Parmezaanse roomsaus

  • Wat heb je nodig : (3 pers)
    - 3 Entrecote Steaks
    - 125 ml runderbouillon
    - 3 el olijfolie
    - Parmezaanse kaas
    - 250 ml slagroom
    - 85 gr Parmezaanse kaas
    - Verse peterselie
    - 1,5 el Worcester 
    - Peper en Zout

 

  • Doe de olijfolie in een pan en bak op middelhoog vuur de Entrecote Steaks. voor ongeveer 3 minuten per kant. Haal ze daarna uit de pan en laat ze rusten. Bestrooi ze nog even met wat grof zout en peper.

     

  • Doe in dezelfde pan de bouillon en de slagroom, en roer het goed door elkaar, verwarm de room totdat het gaat pruttelen, strooi er dan nog wat peper door en de Parmezaanse kaas en wacht totdat de saus wat dikker wordt, vergeet niet te blijven roeren. Strooi als laatste er nog wat verse peterselie bij. Van deze geur ga je nl houden.

     

  • Snij het vlees in reepjes, en leg het vlees daarna op een bord waar je de saus op hebt gedaan, daarna is het smullen maar.

Gemarineerde Flat Iron Steak op de Grillpan van de @meatdiscounter met gebakken rijst

  • Wat heb je hiervoor nodig: (3 pers)
    - 525 gr Flat Iron Steak
    - Peper en zout
    - 1 Bosui

     

  • Marinade
    - 2 el sojasaus
    - 1 tl verse gember
    - 3 limoenen
    - 2 gesneden bosuitjes
    - 1 diepvrieszakje die je kunt sluiten.

     

  • Gebakken rijst
    - 225 gr witte rijst
    - 1 tl Djahé
    - Babi Ketjap
    - 2 bosuitjes
    - Wokolie

     

  • Snij de Flat Iron Steaks kruiselings aan iedere kant. Pak een diepvries zakje en schenk alle ingrediënten van de marinade in een diepvrieszakje en voeg de Iron Flat Steaks toe. Sluit het zakje en leg het voor een halfuur in de koelkast.

     

  • Kook ondertussen de rijst. Nadat de rijst gaar is, doe je wat wokolie in een pan, voeg de daarna de rijst toe, de ketjap manis, bosui en Djahé en bak de rijst daarna voor 5 minuten op middelhoog vuur.

     

  • Haal na 30 minuten de Steak uit het zakje en dep deze droog. Doe wat olie in een gietijzeren grill pan en verwarm deze. Grill daarna de Flat Iron Steak voor 8 minuten. Haal deze dan uit de pan en laat de steak nog even voor 5 minuten rusten. Doe er nog wat grof zout en peper op en wat bosui.

Spaghetti met Gamba’s in een heerlijke pittige roomsaus

  • Wat heb je hiervoor nodig:
    - half Volkoren spaghetti
    - 3 el mascarpone
    - 200 ml slagroom
    - 1 tl tomatenpuree
    - 3 tl crispy chili oil
    - Gamba’s
    - Gerookte zalm
    - Parmezaanse kaas
    - Olijfolie
    - Peterselie

     

  • Kook de spaghetti zoals omschreven. Doe wat olijfolie in de pan en bak de gamba’s totdat ze bijna gaar zijn. Haal ze daarna uit de pan. Doe in dezelfde pan de mascarpone, slagroom en roer totdat het romig is, voeg daarna de tomatenpuree erbij en de crispy chili oil, en meng dit goed door elkaar. Doe als laatste de Parmezaanse kaas erbij, en de gerookte zalm. Giet de spaghetti af en voeg dit toe aan de saus. Maak daarna je bordje op, doe de gamba’s erbij en wat peterselie.

Picanha met zelfgemaakte chimichurriGebakken Gnocchi met kippendijfilet in roomsaus

  • Wat heb je nodig; (4 pers)
    - 750 gr Picanha @meatdiscounter
    - Grof zout
    - Gerookte paprikapoeder
    - Cayennepeper
    - Zwarte Peper
    - Bakboter

     

  • Voor de Chimichurri:
    - 1/2 rode peper
    - 50 gr Platte peterselie
    - 1 sjalot
    - 1 knoflookteen
    - 4 el Olijfolie
    - 1/2 el gedroogde oregano
    - 2 el rode wijnazijn
    - 1 el water

     

  • Verwarm de oven voor op 100 graden (heteluchtoven)
    Snij alles voor Chimichurri fijn en meng het goed door elkaar en laat het dan even staan.

     

  • Snij het vette gedeelte van de Picanha kruiselings in, en wrijf het daarna in met de gerookte paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper, grof zout en vergeet zeker de kiertjes niet van het vette gedeelte. Laat het vlees daarna even rusten. Gebruik een gietijzeren pan en braad de Picanha op het vette gedeelte in wat bakboter voor 10 minuten. Draai daarna het vlees om met het vette gedeelte nu bovenop. Zet de pan voor 45 minuten in een voorverwarmde oven en schep af en toe wat boter op het vlees. Laat het daarna nog even rusten en dan begint het genieten.

Gebakken Gnocchi met kippendijfilet in roomsaus

  • Wat heb je hiervoor nodig:
    - 600 gram Gnocchi
    - 450 gram kippendijfilet
    - 400 ml slagroom
    - 175 gr kastanje champignons
    - 1 witte ui
    - bosui
    - 1 tl zout
    - 1 tl peper
    - 1 tl gerookte paprikapoeder
    - 1 el meel
    - water
    - olijfolie
    - bakboter

     

  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de ui klein en de bosui in kleine ringen.
    Kruid de kippendijen met wat peper en zout. Bak deze daarna in wat bakboter in een koekenpan heerlijk bruin. Drizzle wat olijfolie in de hapjespan en fruit de ui totdat deze glazig is. Doe daarna de champignons erbij en bak deze even mee. Bak ondertussen de gnocchi in een klein beetje bakboter in een andere koekenpan totdat er een knapperig korstje op komt. Daarna gaan we verder met de roomsaus, voeg de slagroom toe samen met de peper zout en paprikapoeder en roer dit even goed door elkaar. Doe wat koud water bij het meel, en meng dit door elkaar, en schenk dit daarna bij de roomsaus, laat dit voor een paar minuten pruttelen totdat de saus dikker wordt. Doe er daarna de gnocchi bij en de kippendijfilet en wat bosui.

Een trifle van Brownies en choco kokos cake met een romige Nocciolata Cacao en hazelnootpasta mascarpone crème

  • Een trifle van Brownies en choco kokos cake met een romige Nocciolata Cacao en hazelnootpasta mascarpone crème.

     

  • Wat heb je nodig:

    - Brownies
    - Choco kokos cake
    - 3 el Nocciolata Cacao en hazelnootpasta
    - 500 ml slagroom
    - 250 gr mascarpone
    - Macarons
    - 1 sterke espresso

     

     

  • Zet een sterke espresso en laat deze afkoelen. Doe de slagroom, de mascarpone en de 3 el Nocciolata in een mengkom, en mix dit goed tot elkaar, maar het liefst niet al te stevig. Drizzle de espresso over de choco kokoscake.

     

  • Begin met een laagje choco kokos cake en schep daarbovenop de Nocciolata crème. Doe daar dan weer een mix van brownie en choco kokos cake boven en als laatste weer een goede toef crème. Hou nog een paar stukjes brownie over en decoreer het met je lievelings macarons.

    Dit is echt een feestelijk toetje voor kerst maar zeker ook met Oud en Nieuw.

Brioche Sandwich met bacon en ei

  • Wat heb je nodig: ( 2 pers)
    - 2 dikke plakken Brioche
    - 6 plakjes ongebakken bacon
    - 2 eitjes
    - Peper en zout
    - 2 plakjes cheddar
    - Gedroogde peterselie
    - Sriracha
    - Roomboter

     

  • Snij 2 dikke plakken brioche. Snij het middelste gedeelte eruit. Doe wat roomboter in de koekenpan en bak beide zijden knapperig bruin. Bak daarna de bacon in wat roomboter, en bak daarna de twee spiegeleitjes met wat peper en zout. Snij de cheddar in dunne reepjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul daarna de brioche met 3 plakjes bacon en 1 spiegeleitje en verdeel de cheddar erbovenop. Zet ze daarna in de oven voor 3 minuten. Doe er dan nog wat peterselie over en sriracha, en dan smullen maar. Heerlijk als ontbijtje of voor de lunch.

Gebakken ricotta met geroosterde tomaatjes en knoflookchampignons

  • Wat heb je nodig:
    - 125 gr ricotta
    - 2 knoflooktenen
    - Peper en zout
    - Takje peterselie
    - Olijfolie
    - Stokbrood
    - Roomboter
    - Honing
    - Crispy Chili olie
    - Bieslook
    - Sweet cherry tomaten mix

     

  • Doe de ricotta in een schaaltje en doe er wat peper en zout doorheen en evt wat honing. Doe het daarna in een vuurvast schaaltje. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een oven tray en leg er bakpapier op. Snij het stokbrood in plakjes, en smeer ze in met wat olijfolie en een teentje knoflook. Prik met een puntig mesje wat gaatjes in de cherry tomaten, doe er daarna wat grof zeezout en olijfolie overheen. Maak de mini champignons schoon, doe ze daarna in een schaaltje met 1 uitgeperste knoflookteen, wat fijngesneden peterselie en een klontje roomboter. Zet daarna de ricotta, het schaaltje met champignons en de tomaten op de tray en bak deze voor 25 minuten in de oven, en de laatste 10 minuten doe je het stokbrood erbij. Top daarna de ricotta af met honing, crispy chili oil en bieslook.

Naanbrood Pizza met homemade pulled chicken met BBQ Honey Saus

  • Wat heb je nodig:
    - 4 kipfilet
    - 4 sjalotjes
    - bakboter
    - Smokey bbq honey saus
    - 4 naanbroodjes
    - kleine rode ui
    - platte peterselie

     

  • Pel de sjalotjes en snij ze doormidden. Doe wat bakboter in een pan en braad de kipfilet even goed aan totdat ze een lekkere bruine kleur krijgen. Doe de sjalotjes ook in de pan en bak deze even mee. Voeg de Smokey bbq honey saus eraantoe en laat het voor ongeveer 1,5 u zachtjes pruttelen. Daarna haal je de kipfilet eruit, en trekt met 2 vorkjes de kipfilet uit elkaar. Doe het daarna weer even terug in de pan. Leg de naanbroden op een bakplaat, doe er wat pulled chicken op, wat rode ui en bak ze daarna voor 5 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.

Witte bonensoep met rookworst

  • Witte bonensoep met mais en worst.
    - 1 pot witte bonen
    - 1 blikje mais
    - 1 ui
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 el ongezouten roomboter
    - 300 gram geschilde aardappelen
    - 500 ml runderfond
    - 350 ml groentebouillon
    - 75 gr tomatenpuree
    - verse peterselie
    - 100 gr spekjes
    - peper en zout en gerookte paprikapoeder
    - 1 magere rookworst in plakjes
    - 1 el crème fraîche

     

  • Snij de aardappelen in kleine blokjes. Fruit de klein gesneden ui en knoflook in een beetje ongezouten boter. Voeg daarna de spekjes toe en fruit deze nog even mee, vervolgens doe je de aardappel blokjes erbij, de tomatenpuree en roer daarna alles goed door elkaar. Schenk de runderfond en groentebouillon erbij, en dan de magere rookworst. Laat de soep daarna voor 30 minuten koken en voeg na 15 minuten de afgespoelde witte bonen toe en het blikje mais en breng het extra op smaak met wat peper, zout en gerookte paprikapoeder. Als laatste wat verse peterselie en crème fraîche.

Mini Flatbread met gehaktballetjes in teriyakisaus en komkommersalade

  • Wat heb je nodig: (4 pers)
    - 500 gr half-om-half gehakt
    - 1 klein gesnipperde rode ui
    - 2 bosuitjes in ringen snijden
    - 2 geperste knoflooktenen
    - 1 ei
    - 100 gr Panko
    - Wokolie

    - 4 mini flatbreads

     

  • Teriyaki saus:

    - 50 ml sojasaus
    - 2 geperste knoflooktenen
    - 3 el ahornsiroop
    - 1 tl gember paste
    - Sesamzaadjes
    - 1 kleingesneden bosui
    - 1 el rice vinegar
    - 1 tl maïzena

     

  • Komkommer salade:

    - 1 komkommer
    - 1 el sesamzaadjes
    - 1 el sojasaus
    - Kewpie mayonaise
    - Sirachasaus

     

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een schaal en draai er daarna kleine gehaktballetjes van. Giet een klein beetje wokolie in een pan, en bak de gehaktballetjes bruin.

    Doe alles voor de teriyakisaus in een schaaltje en klop dit goed door elkaar. Voeg het daarna toe aan de gehaktballetjes op middelhoog vuur en wacht totdat de saus dikker wordt, zet dan het vuur wat lager.

     

  • De komkommer snij je in dunne schijfjes, doe ze daarna in een bakje wat je dicht kunt doen, voeg de rest van de ingrediënten voor de komkommersalade eraan toe, doe het bakje dicht, en shake alles goed door elkaar.

     

  • Verwarm de mini flatbreads in een voorverwarmde oven, op 180 graden voor 2 minuten.

     

  • Daarna is het tijd om de flatbreads te vullen met komkommersalade de teriyaki gehaktballetjes en wat bosui en sesamzaadjes. Ik garandeer je dat je er echt geen spijt van zult krijgen.

Kabeljauw met rijst en tomaten in roomsaus

  • Wat heb je nodig voor 2 personen:
    - 2 kabeljauwmoten
    - groninger mosterd
    - 3 tomaten
    - olijfolie
    - klontje boter
    - peterselie
    - peper en zout
    - 1 teentje knoflook
    - witte cannellini bonen
    - koksroom
    - 150 ml groentenbouillon

     

  • Doe wat boter in de pan, en season de kabeljauwmoten met wat peper en zout en bak ze daarna om en om bruin. Als ze bijna gaar zijn bestrijk je ze met wat groninger mosterd, draai ze daarna nog een keer om, en haal ze dan uit de pan en pak ze dan in zilverfolie. Snij de tomaten in kleine blokjes, pers de knoflookteen en laat de witte cannellini bonen uitlekken. Doe daarna in dezelfde pan wat olijfolie, de knoflook en de tomatenblokjes en bak dit op middelhoog vuur, schenk af en toe wat groentenbouillon eraantoe. Na 10 minuten doe je de witte bonen erbij en de kleingesneden peterselie, wat koksroom en nog wat peper en zout, en als laatste de kabeljauwmoten. Verwarm de kabeljauw nog heel even, en dan is het tijd om te genieten. Dit gerecht is heerlijk met rijst.

Pasta met zeevruchten

  • Wat heb je nodig: 2 personen
    - 300 gr Reuzengarnalen rauw en ongepeld
    - 100 gr rivierkreeftjes
    - 100 gr gerookte zalm
    - 250 gr mascarpone
    - Verse peterselie
    - 1 el Parmezaanse kaas
    - 2 el tomatenpuree
    - 2 grote knoflooktenen
    - Peper en zout
    - Olijfolie
    - Tagliatelle

 

  • Ontdoe het jasje van de Reuzengarnalen. Snij de knoflookteentjes klein, en fruit ze even aan in wat olijfolie, doe de Reuzengarnalen erbij totdat ze mooi roze zijn. Haal ze daarna uit de pan. Kook ondertussen de tagliatelle. Doe in dezelfde pan de mascarpone en tomatenpuree en roer dit goed door elkaar, doe er wat peper en zout bij, voeg de zalm stukjes erbij, en de rivierkreeftjes, verwarm dit alles heel kort, dan als laatste de Reuzengarnalen en de tagliatelle. Strooi er nog wat verse peterselie over en de parmezaanse kaas, en dan is het smakelijk eten.

Mongolian Beef

  • Wat heb je nodig: (3 personen)
    - 500 g biefstuk
    - 60 gram maïzena
    - 3 el wokolie
    - 1 el ongezouten roomboter
    - 1 rode paprika
    - 1 kleine winterpeen
    - sesamzaadjes
    - 2 grof gesneden bosui alleen het groene gedeelte

  • Voor de saus:
    - 1 tl gemberpasta
    - 4 knoflooktenen
    - 70 ml sojasaus
    - 70 gr bruine suiker
    - 70 ml water
    - siracha naar smaak

  • Snij de biefstuk in reepjes, en meng ze dan met de maïzena. Met je handen gaat dit heel makkelijk. Snij daarna de winterpeen in kleine reepjes doe dit ook met de paprika. Snij de bosui in grote ringen.

  • Voor het maken van de saus meng je alle ingrediënten in een kom en zet dit dan even opzij.

  • Verwarm een Wok of koekenpan, en doe er 1 el wokolie en 1 el roomboter in. Roerbak daarna de winterpeen en paprika totdat ze nog een goede bite houden. Haal ze daarna uit de pan, zet het vuur wat hoger doe er nog 2 el wokolie bij en bak de biefstukreepjes aan beide kanten voor 2 minuten bruin. Zet dan het vuur weer iets lager en voeg de mix voor de saus toe. Laat het voor ongeveer 4 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus kan indikken. Serveer met rijst of noedels.

Linzen Stoofpotje

  • Wat heb je nodig voor dit Linzen stoofpotje.
    - 2 el olijfolie
    - 300 gram rode linzen
    - 2 puntpaprika’s
    - 500 gr krielaardappelen
    - 1 winterwortel
    - 1 grote rode ui
    - 2 knoflooktenen
    - 1 el oregano
    - 1 el Italiaanse kruiden
    - 1 tl Chili vlokken
    - 1 el gerookte paprikapoeder
    - 1 tl currypoeder
    - mespuntje nootmuskaat
    - peterselie
    - peper en zout
    - 4 Bockworsten
    - 1 blik gepelde tomaten
    - 1 el tomatenpuree
    - 800 ml groentenbouillon
    - 1 Ecostoof

  • Snij de ui klein en de knoflook ook. Braad ze daarna aan in olijfolie. Voeg daarna de doormidden gesneden krielaardappelen, de winterpeen in halve maantjes en de linzen toe . Meng dit goed door elkaar en zet het vuur hoger. Voeg de gepelde tomaten toe en de tomatenpuree en vervolgens de groentenbouillon. Laat het goed pruttelen. Vervolgens voeg je alle kruiden toe en de klein gesneden bockworst. In totaal heb ik dit stoofpotje 30 minuten goed laten koken. Pak daarna de Ecostoof en pak de pan goed in. Na ongeveer 1,5 uur heb ik hem weer uitgepakt en genoten van een heerlijk comfort stoofpotje.

  • Ken jij deze manier van koken ook? Vroeger werden de pannen onder de dekens verstopt om het warm te houden.

Risotto met Cantharellen

  • Ik maakte een risotto voor 2 personen:

- 175 gr risotto, 500 ml warme groentenbouillon

- Parmezaanse kaas

- peper en zout

- 2 sjalotjes

- 1,5 el goede olijfolie

- 1 glas witte wijn

- 1 klontje goede roomboter.

  • Fruit de klein gesneden sjalotjes in olijfolie, en bak deze glazig, doe daarna de risotto erbij en schep net zolang totdat de risotto een glanzende kleur krijgt. Voeg daarna beetje bij beetje de groentenbouillon toe totdat het steeds geheel opgenomen is. Maak ondertussen de cantharellen schoon en bak ze daarna voor 5 minuten in roomboter met wat peper en zout.

  • Als de risotto bijna klaar is giet je er langzaam nog wat wijn bij, en nog wat Parmezaanse kaas, de cantharellen en dan is het tijd om te genieten.

Marry Me Chicken Ramen

  • Marry me chicken Ramen. Een creamy Ramen met een heerlijke kipfilet en knapperige groenten, en de spicy lover die ik ben met als finishing touch crispy chili oil.

  • Wat heb je nodig: ( 4 pers)
    - 3 el olijfolie
    - 4 kipfilets
    - 75 g bloem
    - 1000 ml kippenbouillon
    - 500 ml slagroom
    - 4 kleine fijngehakte teentjes knoflook
    - 8 zongedroogde tomaten in plakjes
    - 1 el gerookte paprika
    - 1/2 el oregano
    - 1/2 el chilivlokken
    - 2,5 el geraspte Parmezaanse kaas
    - 1/2 theelepel gemalen peper
    - 1/2 theelepel schilferig zout
    - 2 tl suiker
    - 400 g ramennoedels

  • Voor de toppings
    - Koriander
    - Taugé
    - Edamame bonen
    - Lente-ui
    - Chili-olie

  • Doe de olie in een pan. Haal de kipfilet door het meel en bak de kipfilet aan weerszijde bruin voor 5 minuten. Haal daarna de kipfilet uit de pan. Doe daarna de knoflook,zongedroogde tomaatjes, gerookte paprika, oregano, Chilivlokken, peper en zout erbij en roer dit voor 2 minuten op laag vuur. Voeg daarna de bouillon en slagroom erbij en de suiker en laat dit even pruttelen, strooi de Parmezaanse kaas erbij, en doe de kipfilets weer terug in de pan en laat het dan nog voor 4 minuten op een laag vuurtje doorkoken. Kook ondertussen de ramen noedels.

  • Maak daarna je kommetje op met de toppings en heerlijke crispy chili oil.

Pasta con Pollo Tritato

  • En ja hoor de geur van knoflook was weer aanwezig bij dit heerlijke spaghetti gerecht.

  • Wat heb je nodig: (4personen)
    - Spaghetti
    - 2 knoflooktenen
    - spinazie
    - peper zout paprikapoeder
    - 1/2 groentebouillon blokje
    - handvol cherry tomaten
    - blik tomatenblokjes
    - olijfolie
    - kippengehakt
    - cheese flakes

  • Kruid het kippengehakt met wat peper, zout en paprikapoeder. En zet het even opzij. Snij de knoflooktenen klein. Doe wat olijfolie in een pan samen met de knoflooktenen en bak deze even op een laag vuurtje. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en braad ze totdat ze bijna gaar zijn. Doe daarna de cherry tomaten en de tomatenblokjes in de pan en het halve groentebouillon blokje. Zet de deksel erop en laat het voor 20 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti. Voeg als laatste de spinazie toe en de spaghetti strooi er nog wat cheeseflakes overheen en dan, Bon appetito 

Witte bonensoep met mais en worst

  • Witte bonensoep met mais en worst.
    - 1 pot witte bonen 
    - 1 blikje mais
    - 1 ui 
    - 2 teentjes knoflook 
    - 1 el ongezouten roomboter
    - 300 gram geschilde aardappelen 
    - 500 ml runderfond
    - 350 ml groentebouillon
    - 75 gr tomatenpuree 
    - verse peterselie
    - 100 gr spekjes
    - peper en zout en gerookte paprikapoeder
    - 1 magere rookworst in plakjes
    - 1 el crème fraîche

  • Snij de aardappelen in kleine blokjes. Fruit de klein gesneden ui en knoflook in een beetje ongezouten boter. Voeg daarna de spekjes toe en fruit deze nog even mee, vervolgens doe je de aardappel blokjes erbij, de tomatenpuree en roer daarna alles goed door elkaar. Schenk de runderfond en groentebouillon erbij, en dan de magere rookworst. Laat de soep daarna voor 30 minuten koken en voeg na 15 minuten de afgespoelde witte bonen toe en het blikje mais en breng het extra op smaak met wat peper, zout en gerookte paprikapoeder. Als laatste wat verse peterselie en crème fraîche.

Homemade Gyoza

  • Buiten dat ze mega lekker zijn, merkte ik bij het vouwen dat ik er ook onwijs rustig van werd hoe fijn is dat.

  • Wat heb je nodig:
    - gyoza vellen verkrijgbaar bij de Aziatische supermarkt
    - 500 gr kippengehakt
    - 1 el sesamolie
    - Chinese kool
    - 1 el maizena
    - 1 el rijstwijn
    - 3 el sojasaus
    - 1 el Mirin
    - 2 klein gesneden teentjes knoflook
    - 1 bosui in ringetjes snijden

 

  • Voor de gyoza saus heb je nodig:
    - 2 el Lao Ganma crispy Chili oil (Aziatische supermarkt
    - 1 el sojasaus
    - 1 fijn gesneden knoflook
    - 1 stukje fijn gesneden gember
    - sesamzaadjes
    - bosui in ringetjes
  • Ontdooi eerst de gyoza vellen. Snij de Chinese kool klein en kook deze heel kort en laat de kool dan goed uitlekken, knijp zoveel mogelijk water nog uit de kool. Voeg daarna alle ingrediënten toe in een kom. De geur neemt je al mee naar Azië. Zodra de gyoza vellen zijn ontdooit kun je ze vullen en vouwen.

  • Als alle gyozas gevuld zijn doe dan 2 el Wokolie in een pan en vul de pan met de pakketjes. Zorg dat er een knapperig randje ontstaat. Voeg daarna 3 el water in de pan en doe er dan gelijk een deksel op en laat de gyozas voor 3 minuten stomen.

  • Meng de chili olie, sojasaus en de fijn gesneden knoflook en gember door elkaar. Drizzle dit over de gyozas, doe er op het laatst nog wat sesamzaadjes en bosui op.

Stampotje met een Aziatische twist

  • Een stampotje van Paksoi en Djahé kruiden en gehaktballetjes in teriyaki saus met sesamzaadjes en bosui.

  • Wat heb je nodig: 4 personen
    - Aardappelen
    - 1 tl Djahé kruiden 
    - Teriyaki saus
    - 1 grote Paksoi
    - 750 gr half om half gehakt
    - sesamzaadjes
    - 1 bosui
    - wokolie
    - Zout

  • Kook de aardappelen. Kruid het gehakt met de Djahé kruiden en wat zout. En rol er kleine balletjes van. Snij de paksoi in kleine stukken. Doe wat wokolie in de pan en bak de gehaktballetjes bruin. Voeg daarna de Teriyaki saus toe. Stamp de aardappels fijn en voeg nog wat extra Djahé kruiden toe en als laatste de Paksoi. Schep dit daarna op een bord met wat gehaktballetjes in teriyaki saus, sesamzaadjes en bosui en smullen maar.